Mere coapte umplute cu stafide si coacaze

de ana_ionela in Mancare copii, 28 Sep 2015 | 3244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 mere
  • 1 para
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura coacaze deshidratate
  • 10 lingurite miere
  • esenta de vanilie si rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte umplute cu stafide si coacaze:

Stafidele si coacazele se pun la inmuiat in putina apa calda peste care se adauga esenta de vanilie si rom.

Se curata merele de cotor astfel incat sa ramana intregi. In partea de jos a merelor, partea care sta in tava, se baga bucatele de para astfel incat sa se astupe locul ramas de la cotor.

Se aseaza merele in tava. In fiecare mar se pune cate o lingurita de miere si cate putin din amestecul de stafide si coacaze.

Deasupra se mai pune putina miere si sunt gata de bagat la cuptor! Se coc pana cand la interior sunt moi si la exterior sunt putin rumenite.

Se servesc ca atare fiind un deset usor si savuros mai ales pentru zilele reci de toamna/iarna sau se pot servi alaturi de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte umplute cu stafide si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas